• Talentenanalyse

Talentenanalyse

Spiegel
Met behulp van een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten, houd ik je een zo objectief mogelijke spiegel voor. Je krijgt een kristalhelder inzicht in jouw talenten en hoe deze onderling elkaar beïnvloeden, en ook in jouw specifieke ontwikkelpunten.

Waarom biedt dit meer dan andere tests of vragenlijsten?
Bij deze unieke Talentenanalyse combineer ik drie uitgebreide persoonlijkheidsvragenlijsten.
Dat levert je een bijzonder genuanceerd inzicht in jouw specifieke profiel. Geen twee mensen zijn gelijk en ik houd er daarom ook niet van met algemene labels, categorieën of kleurindicaties te werken.


Het resultaat is daardoor strikt individueel, heel herkenbaar en heeft ‘diepgang’.
In een terugkoppelingsgesprek over de resultaten van circa twee uur, eventueel gevolgd door een uitgebreide schriftelijke rapportage, geef ik precies aan hoe alles wat jou kenmerkt met elkaar samenwerkt en wat jou maakt tot wie je bent.

Praktijkgericht
Daarna krijg je direct praktische adviezen. Je krijgt hierdoor een gevoel van richting en focus. Prioriteiten stellen en keuzes maken word makkelijk, want je kunt er nu zeker van zijn dat je je talenten en karaktereigenschappen goed in beeld hebt.

Persoonlijke benadering
Mijn benadering is persoonlijk, warm, professioneel en respectvol.
Je krijgt  mijn onverdeelde aandacht en steun.
De vragenlijsten kun je online invullen, in je eigen tijd en tempo.
We kunnen het terugkoppelingsgesprek over de resultaten bij mij thuis in Dwingeloo hebben, via Skype , maar ook in een coachruimte van ‘het Coachhuis‘ bij jou in de buurt. Daarna kan je kiezen uit verschillende rapportagevormen, beknopt of uitgebreid.

Doel
De Talentenanalyse kan voor vele doeleinden worden ingezet. Het vormt een uitstekende basis of aanvulling in een (loopbaan)coachingstraject, maar je kan de analyse ook gebruiken voor persoonlijke ontwikkeling en training en opleiding.

Voor leidinggevenden is het een zeer bruikbaar instrument om in te zetten bij loopbaanvraagstukken van medewerkers (mobiliteit, outplacement, re-integratie), ten behoeve van selectie, teambuilding en talentmanagement trajecten.