• Opleiding Talentenanalyse

Opleiding Talentenanalyse

Na deze opleiding ben jij als (loopbaan)coach in staat om op professionele wijze een volledige Talentenanalyse uit te voeren. Dit levert zowel voor jouw cliënt als eventuele opdrachtgever veel voordelen op. Hiermee kun je snel, effectief en wetenschappelijk onderbouwd de persoonlijkheid, waarden en talenten van je cliënt diepgaand in beeld krijgen.
Het verrijkt, verdiept en biedt houvast in het coaching traject, waardoor je je als coach echt kunt onderscheiden.

De Talentenanalyse biedt veel meer dan een doorsnee vragenlijst of persoonlijkheidstest. Het geeft inzicht in het karakter, maar ook in de waarden van de betreffende persoon, waarbij vooral ook wordt gekeken naar de verbanden tussen de verschillende gemeten eigenschappen.

Het is maatwerk, zowel in het terugkoppelingsgesprek als in de rapportage. De herkenbaarheid van het profiel voor jouw cliënt is dan ook hoog.


Voor wie: De opleiding is bedoeld voor (loopbaan)coaches, met minimaal Hbo-niveau en een afgeronde coachopleiding. Daarnaast is het van belang dat de deelnemer zelf de Talentenanalyse heeft ondergaan. Als dit niet het geval is, dan kan dat alsnog voor aanvang van de opleiding door mij worden verzorgd (tegen een gereduceerd tarief).

Wanneer: De opleiding start op 5 februari 2021 en duurt tot 4 juni 2021. 

Er zijn 8 dagdelen in die periode ingepland, op vrijdagmiddagen. De data zijn: 5/2, 19/2, 5/3, 19/3, 2/4, 23/4, 14/5 en 4/6.

Waar: De locatie is: Het Coachhuis in Zwolle, Kamperstraat 35A.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met de maatregelen i.v.m. het COVID-19 virus.

Het aantal deelnemers is beperkt tot 6.

Aanmelden: Deelnemers kunnen mij bellen of mailen om zich aan te melden voor een intakegesprek. Dat kan online plaatsvinden.

Investering: €  3850,-(excl. 21% BTW).

Wat krijg je daarvoor:

We gaan oefenen met het hele traject:

 • De online afname van de vragenlijsten.
 • Het interpreteren van de scores.
 • Het op de juiste wijze terugkoppelen van de resultaten.
 • Het schrijven van de rapportage.
 • Het toepassen van de resultaten in het coach traject.

Hierbij komen veel verschillende aspecten aan bod, zoals een professionele houding tijdens de terugkoppeling, omgaan met weerstand, geven van adviezen over passende richtingen gebaseerd op de resultaten of het ontdekken van de grootste kracht en de valkuilen van de cliënt.

Wat is er nog meer inbegrepen:
 • Een 6 uur durende instructie Webinar van Pearson, ter waarde van € 495,- (ex. BTW), waarin je om leert gaan met de SOSIE 2nd Generation, één van de onderdelen van de Talentenanalyse.
 • Een werk- en oefenboek, om de betekenis van de verschillende Talenten onder de knie te krijgen.
 • Informatie over de achtergrond, herkomst, validering en normering van de gebruikte vragenlijsten.
 • Bij goede afronding: een Certificaat van deelname.
 • Een terugkomdag na een half jaar (datum nog vast te stellen), om ervaringen te delen, vragen te stellen of coaching te krijgen op lastige punten.

  (Er zijn geen licentiekosten aan verbonden als je de Talentenanalyse wilt gaan gebruiken. Wel betaal je per afname van de vragenlijsten aan de uitgeverijen daarvan). 


Hoop je snel te spreken, collega!
Agnes

06-22210334
agnes@koeglerconsult.nl